Betekenisvol leren

Altijd al eens een documentaire willen maken en die in première zien gaan in het filmhuis? Een eigen restaurant runnen? Op de Margrietschool hoef je niet te wachten tot je groot bent!

 

Leren doe je om te kunnen leven, om verder te kunnen komen in je leven. Dus leer je bij ons niet alleen uit boeken of methodes. En leer je zeker niet elk vak apart! Want in het echte leven lopen taal, rekenen, geschiedenis en cultuur ook regelmatig dwars door elkaar heen. Om je voor te bereiden op jouw plekje in de echte wereld, leren we op de Margrietschool óók vanuit betekenisvolle thema’s. 

 

Vakken zoals geschiedenis, aardrijkskunde, natuur en creatief, maar ook lezen, schrijven en rekenen komen hierbij aan bod. En ook niet onbelangrijk: vaardigheden zoals communiceren, samenwerken, problemen oplossen, kritisch denken, sociale vaardigheden en zelfregulering worden veel geoefend. Super handig dat je dat nu alvast leert!

 

Tenminste één keer per jaar werken we aan een groot project waarbij allerlei kennis en vaardigheden aan bod komen. We zorgen dat je op het puntje van je stoel zit van nieuwsgierigheid!

 

Op de Margrietschool ben je het ene jaar misschien wel de regisseur van een documentaire, terwijl je het andere jaar een escape room staat te bouwen. Misschien word je dit jaar wel de kok in het pop-up restaurant of leid je een groep bezoekers rond op de Kunstroute die je met je klasgenoten gemaakt hebt. Wat het onderwerp ook is: je hebt invloed op het project en jouw rol. Want ook dat hoort bij levensecht leren!

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren