Fruitbeleid

Gezond eten en drinken is een belangrijk thema op de Prinses Margrietschool. Wie goed wil spelen, sporten en leren, heeft goede en gezonde voeding nodig. Daarom hanteren we ons eigen ‘fruitbeleid’.

 

Thuis een goed ontbijt

Een goed ontbijt is essentieel en kan niet gemist worden. Het ontbijt is nodig om de stofwisseling op gang te brengen en om energie te krijgen. En die energie heb je hard nodig op school! Als je niet ontbijt, kun je je minder goed concentreren op school en heb je meer kans op overgewicht. 

 

Het ontbijt wordt thuis gegeten en niet op school. Om half negen starten de lessen en is er geen tijd meer om te eten. Om tien uur is er een korte pauze om een tussendoortje (fruit) te eten. 

 

Fruit om 10 uur

Om 10 uur ’s ochtends pauzeren we in alle clusters. Tijdens deze pauze eten we alleen fruit. Sommige kinderen vinden fruit niet lekker of zijn er (nog) niet aan gewend. Doordat iedereen fruit eet, help je elkaar om een lekker stukje gezond fruit te eten in de pauze! Zo heeft elk kind dagelijks minimaal één fruitmoment. 

 

Drinken

Voor de ochtendpauze en de lunchpauze kan je één pakje of beker drinken meenemen. Meer dorst? Je mag onbeperkt water drinken op school! Energiedrankjes en drankjes met prik zijn niet toegestaan. 

Traktaties

 

Als je jarig bent, is het natuurlijk super leuk om te trakteren aan je klasgenootjes. Snoepen mag best af en toe, maar wel met mate! Op de Margrietschool betekent dit dat kinderen voor hun verjaardag alleen een ‘goede traktatie’ mogen uitdelen. Daarbij hanteren we de richtlijnen van het voedingscentrum. Een goede traktatie is:

  • Niet te vet
  • Niet te veel (1 ding)
  • Niet te (veel) zoet

En, het aller belangrijkste: een traktatie moet klein zijn. Het is een extraatje om iets te vieren en mag de eetlust niet bederven! Zeker weten of een bepaalde traktatie is toegestaan? Neem tijdig contact op met de leerkracht!

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren